Sunday, October 26, 2008

Mt Egmont/Taranaki phase1

Salam sume....

Yesterday i started this painting...seperti biase dimulakan dr atas ke bawah...lukisan nih pun akan ade framing hitam putih kat sekeliling....tiada lakaran dgn pensel kerana saye sungguh tak suke gune pensel atas kanvas...

kronologi:




Tak penah lagi pergi tmpt nih..credit to uncle tom dempsey: www.photoseek.com, for the photo..
to be continued....:)

2 comments:

Latif said...

wah ... ini terus siap ke?.. atau first layer... no komen la.. Yasmin memang talented ..... yasmin dah kire artists juge.. nanti boleh buat solo show kat mane mane k.. be prepare..atau dah ade wat show kat mane2?

yasmin said...

heheh....yg gunung nih mmg dah siap..akan diedit lagi rumput2nyer bile dah siap buat surrounding....saye pernah join sekali je exhibition kat nz nih,mase 2005..tapi time tuh lukis ala2 kadar je..skadar nak cari pengalaman..:)..tringin juge nak wat show one day, bile dah cukup skill n confidence..nak jadik cam bg lat..