Tuesday, September 9, 2008

and the final KAI IWI beach

Salam yob dan yong sume,
..dan akhirnyer dah siap Kai Iwi beach, Wanganui nih...ehmm amik mase 3 hari jugak la,..agak challenging sbab ade kekonfiusan dr segi kaler .. rase geram jugak,susah nak figure out kaler pasir tuh but hentam sajelah..hoohoh..i choose combination of green, white and burnt umber..but i think the colour value is different from the original photo..but once again...hentam sajalah!




Kebanyakan detail adalah rekaan semata2...hoho,not truly based on original photo...kalo nak ikut btui, sbulan la baru siap...but tak kisahla kan, nature will always change...shape2 batu dan pasir bleh berubah ikut keadaan kan kan kan...

OH YE...sblum terlupe, dengan ini saye mengumumkan yg saye akan pulang (for good), balik semula ke sarang di Malaysia, Perak, Ipoh, Taman Tasek Damai.....pada 16 December 2008...bersame2 famili yg akan dtg ke sini for graduation....jika ada perubahan akan dimaklumkan hehe...

Soalan cepumas:Kenapa tak amik honours?
Jawapannyer:...jeng jeng jeng....JEMU DAH duk sini...tau tak? jemu laaa.....:P


-wuuhuhu...bilik daku dah tak muat nak gantunglukisan nih...

Sila berikan komen anda untuk memperbaiki lukisan ini...segala condemn dan komen sgt dialu2kan... :)

2 comments:

mohdjai said...

Salam min.

Something wrong dengan pasir berombak tu. don't know why. tapi kalau tak tengok gambar asal mesti aku tak tau apa bendanya itu.. ntah..mungkin mata aku je.

eniwei warna air memang menusuk kalbu.langit/awan memang cantik.

yasmin said...

wslm jai,

a'ah, i know what u mean....mmg kite pun tak brape berkenan pasir berombak tuh,maybe kene tiru bulat2 foto tuh supaya tak pelik ngat..i'll try to work out something yeah...